Advies over onderhoud van droogbloemen

Je bent zover, de droogbloemen staan op de perfecte plek in een mooie vaas. Nu wil je er natuurlijk ook zo heel lang van gaan genieten! Gelukkig hebben droogbloemen geen onderhoud nodig en gaat dit helemaal goed komen. Toch willen we je een aantal tips geven zodat je droogbloemen zo lang mogelijk mee gaan!

Tips voor het onderhouden van je droogbloemen

  1. Houd je droogbloemen droog: De naam zegt het al heel duidelijk, maar het is wel de meest belangrijke tip die we kunnen geven. Zet de bloemen dus niet in een vaas met water én ben een beetje voorzichtig met hele vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer.
  2. Plaats de droogbloemen in de schaduw: Om je boeket zo lang mogelijk mooi te houden is het verstandig om het niet in direct zonlicht te plaatsen. Hierdoor kunnen de kleuren vervagen, iets wat je natuurlijk niet wilt.
  3. Wees een beetje voorzichtig: doordat de bloemen gedroogd zijn, worden de bloemen wat kwetsbaarder. Belangrijk dus om er niet te veel tegenaan te stoten om ervoor te zorgen dat de droogbloemen niet uitvallen. 

Als het lukt om deze tips te volgen, kan je heel erg lang genieten van dit mooie boeket. Mocht je nu nog vragen hebben over het onderhoud of ergens over twijfelen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar service@flowerforever.nl.