Advies over droogbloemen

Na ontvangst van je bestelling wil je je boeket natuurlijk meteen mooi neerzetten en ervoor zorgen dat iedereen je nieuwe droogbloemen kan bewonderen. Wij hebben alle boeketten zelf samengesteld en ervoor gezorgd dat dit zeker helemaal goed gaat komen. 

Om je nog een beetje te helpen willen we je graag nog de volgende tips meegeven: 

  • Zodra het droogboeket binnen zijn verwijder je het touwtje om de bloemen, hierdoor kan het boeket zich mooi gaan vormen. 

  • Daarna zet je ze in jouw mooiste vaas. Door de verzending kan het zijn dat de bloemen een beetje in elkaar gedrukt zijn. Trek het boeket voorzicht een beetje uit elkaar. Let wel op dat je dit niet te hard doet omdat droogbloemen kwetsbaar zijn.

  • Het boeket heeft vaak een paar dagen nodig om mooi uit te zakken. Hier hoef jij niks voor te doen behalve een klein beetje geduld te hebben.

Droogbloemen hebben geen onderhoud of water nodig en gaan maanden tot jaren mee. Wel hangt dit af van het soort droogbloem, sommige soorten zijn sterker dan andere bloemen.

Tips zodat je droogbloemen zo lang mogelijk mooi blijven: 

  1. Droogbloemen zijn niet heel gek op de volle zon. Hierdoor kunnen de kleuren minder worden. Probeer de bloemen daarom niet in de volle zon te zetten.

  2. Droogbloemen zijn geen fan van vocht. Ze kunnen wel in een badkamer staan, maar zorg er dan wel voor dat de bloemen niet nat worden.

Onderhoud van de droogbloemen:

Droogbloemen hebben in tegenstelling tot echte bloemen geen onderhoud nodig, dat maakt droogbloemen ook zo leuk. Wel kan het gebeuren dat er wat stof op de droogbloemen komt, wat je er het liefste ook weer afhaalt zonder dat de bloemen beschadigen. Tips over hoe je dit het beste kunt doen vind je op onze pagina over het onderhouden van droogbloemen.